Lunchen in Doetinchem: Ontdek de Beste Lunchplekken

Doetinchem, een charmante stad in de Achterhoek, biedt tal van culinaire hoogstandjes voor zowel inwoners als bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap tijdens je lunchpauze of een uitgebreide maaltijd om van te genieten met vrienden en familie, deze stad heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te lunchen in Doetinchem.

Grand Café de Bank

Gelegen in het hart van Doetinchem is Grand Café de Bank een populaire plek voor lunch. Het stijlvolle interieur en de ontspannen sfeer maken dit café tot een ideale plek voor een middagje uit.

Aanrader: Probeer de clubsandwich “Bank Special” met kip, spek, ei, tomaat en een heerlijke dressing. Voor vegetariërs is de geitenkaassalade met walnoten en honing een smakelijke optie.

Brasserie Raedthuys

Brasserie Raedthuys is gevestigd in een prachtig historisch pand en biedt een elegante omgeving voor een heerlijke lunch. Het terras is perfect voor zonnige dagen, terwijl het binnen gezelligheid en warmte uitstraalt.

Aanrader: De huisgemaakte quiche van de dag, geserveerd met een frisse salade, is een aanrader. Ook de kreeftensoep mag je niet missen.

Eetwinkel Van Mien

Eetwinkel Van Mien is een moderne eetwinkel en lunchroom die zich richt op lokale en duurzame producten. Hier kun je genieten van verse en gezonde lunchgerechten in een gezellige en informele setting.

Aanrader: De seizoenssalade met lokale groenten en een lichtdressing is een favoriet onder de vaste klanten. Daarnaast zijn de ambachtelijke tosti’s van biologisch brood het proberen waard.

Lunchroom de Smidse

Lunchroom de Smidse is een gezellige plek waar je kunt genieten van een breed scala aan lunchgerechten. Met een rustieke inrichting en een gastvrije sfeer voelt iedereen zich hier meteen thuis.

Aanrader: De “Smidse Special” met versgebakken brood, een selectie van kazen, vleeswaren en een gekookt eitje is een klassieker. Voor de zoetekauwen is de huisgemaakte appeltaart een absolute must.

Stadscafé Simons

Stadscafé Simons combineert een moderne sfeer met een uitgebreid lunchmenu. Dankzij de centrale ligging is het een populaire keuze voor zowel zakelijke afspraken als ontspannen middagen.

Aanrader: De pannenkoeken bij Stadscafé Simons zijn beroemd, vooral de variant met spek en stroop. Voor een lichtere lunch kun je kiezen voor de verse dagsoep met een broodje.

Het Arsenaal 1309

Het Arsenaal 1309 is meer dan alleen een restaurant; het is een ervaring. Gevestigd in een historisch pand, biedt dit restaurant niet alleen een sfeervolle omgeving maar ook een divers lunchaanbod.

Aanrader: De “Arsenaal Plank” met een assortiment van kazen, vleeswaren en seizoensgebonden fruit is perfect om te delen. Vergeet niet te vragen naar de dagspecialiteiten.

Lunchroom Bij Ons

Bij Ons is een knus ontbijt- en lunchcafé dat bekend staat om zijn vriendelijke service en heerlijke gerechten. Het menu bevat zowel traditionele als moderne lunchopties, gemaakt van lokale ingrediënten.

Aanrader: De Caesar salade met gegrilde kip, romaine sla, Parmezaanse kaas en croutons is een heerlijke keuze. Daarnaast zijn de boerenomeletten hier erg populair.

La Cubanita

Bekend om zijn tapas, biedt La Cubanita ook een verrassend goed lunchmenu. In een kleurrijke en levendige setting kun je hier genieten van diverse Spaanse en Cubaanse gerechten.

Aanrader: Probeer de tapaslunch waarbij je een selectie van verschillende kleine gerechten krijgt, zoals albondigas (gehaktballetjes) en gambas al ajillo (knoflookgarnalen).

Koffie & Zo

Zoals de naam al aangeeft, is Koffie & Zo dé plek voor koffieliefhebbers. Maar naast uitstekende koffie biedt dit café ook een smakelijk lunchmenu waar je gegarandeerd van zult genieten.

Aanrader: De vegetarische wrap met hummus, geroosterde groenten en feta is een gezonde en smaakvolle keuze. Voor de liefhebbers van vis is de gerookte zalmsandwich een aanrader.

Bakkerij Ten Have

Voor degenen die de geur van versgebakken brood niet kunnen weerstaan, is Bakkerij Ten Have de plek om naartoe te gaan. Deze bakkerij biedt een breed scala aan brood en gebak, perfect voor een lekkere lunch om mee te nemen of ter plaatse te genieten.

Aanrader: De versgebakken croissants en pain au chocolat zijn favorieten bij de vaste klanten. Voor iets hartigers kun je kiezen voor een belegd broodje met vers beleg naar keuze.

Conclusie

Lunchen in Doetinchem is een ware traktatie met zoveel geweldige opties om uit te kiezen. Of je nu houdt van een uitgebreide lunch of een snelle hap, deze stad heeft voor ieder wat wils. Neem de tijd om een van deze fantastische plekken te bezoeken en geniet van een heerlijke middag in Doetinchem.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De tafeldecoratie zet vaak de toon voor elke bijeenkomst, of het nu gaat om een rustig familiediner of een extravagant feest in Doetinchem. Ronde tafelkleden en linnen tafelkleden spelen een

Geschiedenis van Doetinchem

Geschiedenis van Doetinchem: Van Oudheid tot Heden

Doetinchem, gelegen in de schilderachtige Achterhoek, is een stad met een rijke en veelzijdige geschiedenis. Van prehistorische nederzettingen tot een bloeiend middeleeuws handelscentrum en een moderne stad, Doetinchem heeft door