Terras in Doetinchem: Genieten van de Zonnige Plekjes in de Stad

Doetinchem, gelegen in het prachtige Gelderland, biedt een scala aan gezellige terrassen waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd, een verfrissend drankje of gewoon van de zon. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om te ontspannen of een levendige plek om te socializen, er is voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste terrassen die Doetinchem te bieden heeft.

Simonsplein: Het Hart van de Stad

Grand Café Plaza

Gelegen aan het bruisende Simonsplein, is Grand Café Plaza een van de populairste terrassen in Doetinchem. Dit stijlvolle café biedt een ruim terras waar je kunt genieten van een breed scala aan dranken en gerechten. Het menu varieert van smakelijke lunchgerechten tot uitgebreide diners, en de sfeer is altijd gezellig.

  • Aanrader: Probeer de huisgemaakte burger met een verfrissend glas lokaal gebrouwen bier.

Brasserie & Wijnbar Vielgut

Voor een iets meer verfijnde ervaring kun je terecht bij Brasserie & Wijnbar Vielgut. Deze locatie staat bekend om zijn uitgebreide wijnkaart en voortreffelijke gerechten. Het terras biedt een prachtig uitzicht op het Simonsplein en is de perfecte plek voor een romantisch diner of een gezellige borrel met vrienden.

  • Aanrader: Bestel een kaasplankje en geniet van een goed glas wijn uit de uitgebreide selectie.

De Bleek: Een Oase van Rust

Het Borghuis

Het Borghuis ligt aan park De Bleek en biedt een oase van rust midden in de stad. Dit charmante restaurant beschikt over een ruim terras dat uitkijkt op het groene park, waardoor het de perfecte plek is om te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum. Het menu biedt een verscheidenheid aan seizoensgebonden gerechten die met zorg zijn bereid.

  • Aanrader: Geniet van een heerlijke high tea in de middagzon.

Café De Zaak

Café De Zaak, ook gelegen aan De Bleek, is een gezellige en informele plek waar je kunt genieten van een drankje en een hapje. Het terras is ruim en biedt voldoende schaduwplekken voor de warme zomerdagen. Regelmatig worden er live muziekoptredens georganiseerd, wat bijdraagt aan de levendige sfeer.

  • Aanrader: Probeer de diverse speciaalbieren op de kaart en geniet van een bittergarnituur.

De Oude IJssel: Terras aan het Water

Stadsbierhuys De Waag

Stadsbierhuys De Waag is een unieke locatie aan de oevers van de Oude IJssel. Het terras biedt een prachtig uitzicht op de rivier en is de ideale plek om te genieten van een zonnige dag. De menukaart omvat een breed scala aan bieren, waaronder veel lokale brouwsels, en smakelijke gerechten die perfect passen bij een ontspannen middag aan het water.

  • Aanrader: Bestel een plank met lokale hapjes en een proefplankje van verschillende bieren.

De Expeditie

De Expeditie is gevestigd in een historisch pand aan de Oude IJssel en biedt een sfeervol terras met uitzicht op het water. Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve en moderne gerechten die bereid zijn met verse, lokale ingrediënten. Het terras is een ideale plek voor een diner bij zonsondergang.

  • Aanrader: Probeer het chef’s menu voor een culinaire verrassingsavond.

Het Buitenleven: Terrassen aan de Rand van de Stad

Boerderijrestaurant De Woord

Net buiten het centrum van Doetinchem, in de groene omgeving van de Achterhoek, ligt Boerderijrestaurant De Woord. Dit charmante restaurant beschikt over een prachtig landelijk terras waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Het menu biedt een mix van traditionele en moderne gerechten bereid met lokale producten.

  • Aanrader: De huisgemaakte appeltaart is een absolute must-try.

Pannenkoekenhuis De Zon

Voor een gezinsvriendelijke terraservaring kun je terecht bij Pannenkoekenhuis De Zon. Dit restaurant ligt aan de rand van Doetinchem en biedt een groot terras met speelgelegenheden voor kinderen. Het menu biedt een breed scala aan pannenkoeken, van klassiek tot creatief.

  • Aanrader: Probeer de pannenkoek met spek en stroop, een echte klassieker.

Tips voor een Geslaagde Terrasbeleving

  • Wees op tijd: Vooral op zonnige dagen kunnen de terrassen snel vol raken. Kom op tijd om zeker te zijn van een plekje.
  • Controleer evenementen: Sommige terrassen organiseren regelmatig evenementen zoals live muziek of borrels. Dit kan je terrasbezoek nog specialer maken.
  • Wees voorbereid op het weer: Nederlands weer kan onvoorspelbaar zijn. Neem een zonnebril en zonnebrand mee, maar wees ook voorbereid op een regenbui.
  • Maak een reservering: Bij populaire terrassen is het vaak mogelijk om een tafel te reserveren. Dit voorkomt teleurstelling op drukke dagen.
  • Geniet en ontspan: Of je nu alleen gaat, met vrienden of familie, neem de tijd om te genieten van de sfeer, het eten en het gezelschap.

Conclusie

Doetinchem biedt een gevarieerd aanbod aan terrassen waar je kunt genieten van lekker eten, verfrissende drankjes en een gezellige sfeer. Of je nu in het hart van de stad wilt zijn, aan het water wilt zitten of liever de rust van het buitenleven opzoekt, er is altijd een perfect terras voor jou. Plan je volgende terrasbezoek in Doetinchem en ontdek zelf waarom deze stad zo’n geweldige plek is om te genieten van het mooie weer.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De tafeldecoratie zet vaak de toon voor elke bijeenkomst, of het nu gaat om een rustig familiediner of een extravagant feest in Doetinchem. Ronde tafelkleden en linnen tafelkleden spelen een

Geschiedenis van Doetinchem

Geschiedenis van Doetinchem: Van Oudheid tot Heden

Doetinchem, gelegen in de schilderachtige Achterhoek, is een stad met een rijke en veelzijdige geschiedenis. Van prehistorische nederzettingen tot een bloeiend middeleeuws handelscentrum en een moderne stad, Doetinchem heeft door