Ontbijten in Doetinchem: Een Overzicht van de Beste Ontbijtplekken

Doetinchem, een sfeervolle stad in het hart van de Achterhoek, is een verborgen parel als het gaat om culinaire ontdekkingen. Voor degenen die de dag goed willen beginnen, biedt Doetinchem een scala aan ontbijtopties voor elke smaak en voorkeur. Of je nu een vroege vogel bent die op zoek is naar een stevig ontbijt of iemand die rustig wil genieten van een kopje koffie en een croissant, deze stad heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in Doetinchem.

Grand Café de Bank

Gelegen in het centrum van Doetinchem, is Grand Café de Bank een populaire ontmoetingsplek voor zowel inwoners als bezoekers. Dit gezellige café biedt een uitgebreid ontbijtmenu met opties variërend van klassieke roereieren tot gezonde smoothie bowls. Het interieur is stijlvol en comfortabel, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer.

Aanrader: Probeer de “Bank Special”, een compleet ontbijt met vers brood, roerei, bacon, kaas, jam en een glas versgeperste jus d’orange. Voor de liefhebbers van zoet is er ook een heerlijke selectie aan verse gebakjes en croissants.

Brasserie Raedthuys

Brasserie Raedthuys is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en biedt een stijlvolle omgeving voor een heerlijk ontbijt. Met een zonnig terras en een warme ambiance binnen, is dit de perfecte plek om je dag te beginnen. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Aanrader: De Eggs Benedict zijn hier een absolute must-try, geserveerd met huisgemaakte hollandaise saus en begeleid door een frisse salade. Voor de zoetekauwen is er de Franse toast met vers fruit en maple syrup.

Bij Ons

Bij Ons is een knus ontbijt- en lunchcafé waar je kunt genieten van een breed scala aan ontbijtgerechten. Het interieur is warm en gastvrij, met een moderne twist. De gerechten zijn gemaakt van lokale en biologische ingrediënten, wat zorgt voor een verse en smakelijke ervaring.

Aanrader: De yoghurt bowl met huisgemaakte granola en vers fruit is een perfecte keuze voor een gezond en voedzaam ontbijt. Daarnaast zijn de pancakes met rood fruit en slagroom een echte traktatie.

Het Borghuis

Voor een unieke ontbijtbelevenis moet je bij Het Borghuis zijn. Dit restaurant is gelegen in een prachtige groene omgeving aan de rand van Doetinchem. Het combineert een rustieke charme met moderne culinaire hoogstandjes. Je kunt hier genieten van een ontbijt terwijl je uitkijkt over het mooie landschap.

Aanrader: Het Borghuis ontbijt bestaat uit een selectie van ambachtelijk brood, diverse kazen, vleeswaren en een gekookt eitje. Vergeet niet om hun verse sappen te proberen, die dagelijks worden bereid van seizoensgebonden vruchten.

Koffie & Meer

Zoals de naam al doet vermoeden, serveert Koffie & Meer niet alleen uitstekende koffie, maar ook heerlijke ontbijtgerechten. Dit gezellige café is de ideale plek voor een informele ontmoeting of een rustig moment voor jezelf. De ambiance is ontspannen en het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam.

Aanrader: De avocado toast met gepocheerd ei en chili flakes is een populaire keuze onder de bezoekers. Voor een lichtere optie kun je kiezen voor de verschillende soorten vers gebakken brood met huisgemaakte jam.

HEMA Doetinchem

Hoewel HEMA bekend staat om zijn winkelervaring, biedt de vestiging in Doetinchem ook een verrassend goed ontbijt. Het is een betaalbare en praktische optie, vooral als je op zoek bent naar een snel maar degelijk ontbijt.

Aanrader: Het bekende HEMA ontbijtje met een croissant, broodje met beleg naar keuze, een gekookt ei en een kop koffie of thee is een klassieker die nooit teleurstelt.

Bakkerij Ten Have

Voor degenen die de geur van versgebakken brood niet kunnen weerstaan, is Bakkerij Ten Have de plek om naartoe te gaan. Deze bakkerij biedt een breed scala aan brood en gebak, perfect voor een lekker ontbijt om mee te nemen of ter plaatse te genieten.

Aanrader: De versgebakken croissants en pain au chocolat zijn favorieten bij de vaste klanten. Voor iets hartigers kun je kiezen voor een belegd broodje met vers beleg naar keuze.

Conclusie

Ontbijten in Doetinchem is een ware traktatie met zoveel geweldige opties om uit te kiezen. Of je nu houdt van een uitgebreid ontbijt of een snelle hap, deze stad heeft voor ieder wat wils. Neem de tijd om een van deze fantastische plekken te bezoeken en geniet van een heerlijk begin van je dag in Doetinchem.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De tafeldecoratie zet vaak de toon voor elke bijeenkomst, of het nu gaat om een rustig familiediner of een extravagant feest in Doetinchem. Ronde tafelkleden en linnen tafelkleden spelen een

Geschiedenis van Doetinchem

Geschiedenis van Doetinchem: Van Oudheid tot Heden

Doetinchem, gelegen in de schilderachtige Achterhoek, is een stad met een rijke en veelzijdige geschiedenis. Van prehistorische nederzettingen tot een bloeiend middeleeuws handelscentrum en een moderne stad, Doetinchem heeft door