Evenementen in Doetinchem: Ontdek de Bruisende Activiteitenkalender

Doetinchem, een stad vol geschiedenis en cultuur, biedt jaarlijks een scala aan evenementen die zowel bewoners als bezoekers aantrekken. Of je nu houdt van muziek, kunst, sport of culinaire hoogstandjes, er is altijd wel iets te beleven. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de meest opwindende evenementen die dit jaar op de agenda staan.

Zomerfeesten Doetinchem

De Zomerfeesten zijn een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in Doetinchem. Dit meerdaagse festival, dat meestal plaatsvindt in juli, biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Denk aan live muziekoptredens, straattheater, sportevenementen en een kermis. Het hele stadscentrum bruist van energie en gezelligheid, met diverse podia waar zowel lokale als nationale artiesten optreden. De Zomerfeesten zijn dé gelegenheid om met vrienden en familie te genieten van de zomerse sfeer in Doetinchem.

Hoogtepunten van de Zomerfeesten:

  • Live Muziek: Optredens van bekende bands en artiesten.
  • Kermis: Spannende attracties en spelletjes voor kinderen.
  • Straattheater: Diverse acts en optredens die je op elke hoek van de straat kunt tegenkomen.
  • Sporttoernooien: Deelname aan verschillende sportieve activiteiten zoals voetbal- en volleybalwedstrijden.

Doetinchemse Kermis

De Doetinchemse Kermis is een jaarlijkse traditie die plaatsvindt in september. Deze kermis staat bekend om zijn spectaculaire attracties, van spannende achtbanen tot nostalgische draaimolens. Daarnaast zijn er tal van kraampjes met lekkernijen zoals suikerspinnen, oliebollen en churros. Voor de jongere bezoekers zijn er kinderattracties en spelletjes waar leuke prijzen mee te winnen zijn. De Doetinchemse Kermis is een feest voor het hele gezin en mag zeker niet gemist worden.

Hoogtepunten van de Kermis:

  • Thrill Rides: Voor de adrenalinejunkies zijn er attracties zoals de Booster en de Breakdance.
  • Kinderattracties: Veilige en leuke ritten voor de kleintjes, zoals de mini-draaimolen en de treinbaan.
  • Eetkraampjes: Geniet van een breed scala aan kermissnacks.

Kunstmanifestatie Huntenkunst

Huntenkunst is een internationaal kunstgebeuren dat elk jaar plaatsvindt in mei. Deze kunstmanifestatie trekt kunstenaars en kunstliefhebbers van over de hele wereld naar Doetinchem. In de SSP-HAL tonen meer dan 200 kunstenaars hun werk, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot installaties en fotografie. Het evenement biedt een unieke kans om in contact te komen met de kunstenaars zelf en om bijzondere kunstwerken te ontdekken en te kopen.

Hoogtepunten van Huntenkunst:

  • Internationale Deelnemers: Kunstenaars uit meer dan 30 verschillende landen.
  • Diversiteit aan Kunstvormen: Een breed scala aan visuele kunstvormen.
  • Meet & Greet: Ontmoet de kunstenaars en hoor de verhalen achter hun werken.
  • Workshops: Neem deel aan creatieve workshops en leer nieuwe technieken.

Foodtruck Festival Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje is een foodtruck festival dat in juni neerstrijkt in Doetinchem. Het sfeervolle festivalterrein is gevuld met een divers aanbod aan foodtrucks die gerechten serveren uit alle hoeken van de wereld. Van smakelijke hamburgers en verse sushi tot zoete lekkernijen en verfrissende drankjes, er is voor ieder wat wils. Naast het culinaire aanbod is er live muziek en zijn er leuke activiteiten voor kinderen, waardoor het een perfect uitje is voor het hele gezin.

Hoogtepunten van Lepeltje Lepeltje:

  • Culinair Genot: Proef gerechten van over de hele wereld.
  • Live Muziek: Optredens van lokale bands en artiesten zorgen voor een gezellige sfeer.
  • Kinderactiviteiten: Workshops, schminken en spelletjes voor de kleintjes.
  • Markt: Kraampjes met handgemaakte producten en vintage items.

Winterfair in de Wijnberg

In december verandert de Wijnberg in Doetinchem in een sfeervol winterparadijs tijdens de jaarlijkse Winterfair. Deze kerstmarkt biedt een breed scala aan kraampjes met kerstdecoraties, handgemaakte cadeaus en winterse lekkernijen. Bezoekers kunnen genieten van glühwein, warme chocolademelk en vers gebakken wafels terwijl ze luisteren naar kerstliederen gezongen door lokale koren. Voor kinderen is er een schaatsbaan en zijn er diverse knutselactiviteiten. De Winterfair is de perfecte plek om in de kerststemming te komen en om unieke cadeaus te vinden voor onder de kerstboom.

Hoogtepunten van de Winterfair:

  • Kerstmarktkraampjes: Unieke handgemaakte cadeaus en decoraties.
  • Schaatsbaan: Plezier voor jong en oud.
  • Kerstmuziek: Optredens van koren en muzikanten.
  • Winterse Lekkernijen: Geniet van seizoensgebonden snacks en drankjes.

Slotwoord

Doetinchem heeft voor elk seizoen en elke interesse wat te bieden. Of je nu houdt van bruisende festivals, kunst en cultuur, of gewoon een gezellige dag uit met het gezin, de evenementen in Doetinchem zijn gevarieerd en gastvrij. Plan je bezoek aan een van deze fantastische gebeurtenissen en ontdek zelf waarom Doetinchem een stad is waar altijd iets te beleven valt!

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De elegantie van ronde en linnen tafelkleden

De tafeldecoratie zet vaak de toon voor elke bijeenkomst, of het nu gaat om een rustig familiediner of een extravagant feest in Doetinchem. Ronde tafelkleden en linnen tafelkleden spelen een

Geschiedenis van Doetinchem

Geschiedenis van Doetinchem: Van Oudheid tot Heden

Doetinchem, gelegen in de schilderachtige Achterhoek, is een stad met een rijke en veelzijdige geschiedenis. Van prehistorische nederzettingen tot een bloeiend middeleeuws handelscentrum en een moderne stad, Doetinchem heeft door